400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı! 400 TL ve Üzeri Tüm Alışverişlerinizde ÜCRETSİZ KARGO! Yeni Sezon Kitaplarda %50'ye Varan İndirimler Başladı!

YKS'DE ZAMAN YÖNETİMİ

Tarih: 26.01.2023 11:14

YKS hazırlığında en sık karşılaştığımız cümleler;

‘Zaman nasıl geçmiş farkında olmadım.’

‘Biraz daha sürem olsaydı yapabileceğim sorular vardı.’

‘Sürem yetmeyeceği için hızlı çözdüm, çok iyi bildiğim sorularda bile dikkatsizlik yapmışım.’

türünde oluyor.  Peki süre sıkıntısı yaşamamak için nasıl bir yol izlemeli, soruları çözerken nelere dikkat etmeliyiz?

*Soru kökünün iyi kavranması gerekir. Soruyu doğru anlamalıyız ki zaman kaybı yaşamadan bir seferde okuyarak doğru cevaba ulaşabilelim.

*Soruların zorluk derecesini sınav anında değerlendirmeyin. Bazen karşımıza çok kolay soru geldiğinde bile şüpheci yaklaştığımız için zaman kaybedebiliriz. Unutmayalım ki her sınavın;

%10’ u çok kolay

%20’si kolay

%40’ ı orta

%20’si zor

ve %10’u çok zor sorulardan oluşmaktadır ve kolay soru sorma taktiği de eleyici bir nitelik taşımaktadır.

*Turlama tekniğini kullanarak kolayca yapabileceğimiz soruları öncelikli olarak çözerek zaman alan zor soruları ikinci turda daha dikkatli bir şekilde ve gereken zamanı ayırarak çözebiliriz.

*Zorlandığımız sorular ile karşılaştığımızda ‘yapamıyorum, çok fazla boşum var’ gibi düşüncelerden arınarak bu sorularda binlerce adayın da zorlanacağını unutmayın! Bunu bilmek bizi rahatlatarak sınavı tamamlamak için faydalı olacaktır.

*Sınav anında zihnimiz yorulduğunda kendimize biraz zaman ayırarak nefes egzersizleri ve küçük esneme hareketlerini 20-30 saniye uygulayabiliriz. Bu gibi esnemeleri zaman kaybı olarak görmeyin, zihin bir süre dinlendikten sonra çok daha sağlıklı ve hızlı cevaba ulaşacaktır.

*Sınavlarda ölçüm, verilen alanları ardı ardına yapabilmek üzerine kurgulanır. Bu yüzden konularını tamamladığımız testleri evde de ardı ardına çözmek sınavlara adaptasyonumuzu hızlandıracaktır.

* Evde deneme çözerken, örneğin TYT için 165 dakika ile başlayıp periyodik olarak süreyi azaltarak denemeleri tamamlamaya çalışalım. Bu şekilde zihnimizi, daha kısa sürede çözüme ulaşabilmesi için yönlendirmiş olacağız.

* Evde uygulanan denemeleri farklı zorluk derecelerinde seçmek zamansal dalgalanmaları belirlemek ve yukarıda bahsettiğimiz sınav tekniklerini kullanmak için tecrübe edinmemizi sağlayacaktır.

UNUTMAYIN ZAMANI YÖNETMEK İSTİYORSANIZ;

YARIN DEĞİL BUGÜN!

SONRA DEĞİL ŞİMDİ! BAŞLAMALISINIZ

Yükleniyor...